Leppäsläinen n:o 9 on valmis

Päivitetty viimeksi 27.11.2020 @ 19:38

Hei kaikille!

Hain tänään yhdeksännen Leppäsläisen painosta ja nyt pöydälläni on kasa uunituoreita sukulehtiä. Lehti valmistui noin viikko suunniteltua aikaisemmin.  Noin puolet koko painoksesta on tilattu ennakkoon, toinen puolisko odottelee vielä tilaajiaan. Lehtiä painettiin tällä kertaa 120 kpl eli 30 kpl vähemmän kuin normaalisti. Uskomme kuitenkin, että lehtiä riittää kaikille kiinnostuneille.

Jos haluat tilata lehden, katso tilausohjeet edellisestä postauksestani tuosta alapuolelta. 

Toivottavasti lehdestä löytyy kaikille jotain mielenkiintoista luettavaa!

Arto Ojanen

 

Leppäsläinen n:o 9

17.11.2020

Leppäsläinen n:o 9 tulee myyntiin joulukuun alkupäivinä. Siihen tulee 52 värillistä sivua. Lehden myyntihinta on 15 € (+mahdolliset postituskulut).

Lehdessä on mm. juttuja entisajan ja nykypäivän joulunviettotavoista ja -traditioista, muistokirjoituksia, kuvia kolmoiskultahäistä, juttu vapaaehtoistyöstä ulkomailla sekä juttu kuvineen Salmin perheen vaiheista Verttuun Santikossa. Lehdessä on noin 80 kuvaa, takakannessa on viime sukujuhlan ryhmäkuva.

Lehteä voi tilata jo nyt seuraavasti:

– sähköpostilla osoitteesta sukuseura@leppaslaiset.net

– kotisivun yhteydenottolomakkeella

– puhelimitse Terttu Huhtamaalta numerosta 044 306 8332 tai Arto Ojaselta numerosta 045 671 7610

Laittakaa tilaukseenne tilattujen lehtien kappalemäärä sekä osoitetietonne, jos lehti/lehdet lähetetään postitse. Lähetyksen mukana tulee ohjeet maksua varten.

Hyvää joulunalusaikaa!

Arto Ojanen

 

Tervehdys!

24.8.2020

Tervetuloa tutustumaan leppäsläisten uuteen kotisivuun, joka nyt vihdoin on sellaisessa vaiheessa, että voin sen julkaista. Kaikilta osin sivu ei ole vielä täysin valmis, mutta työ etenee päivittäin pikkuhiljaa. Vanhaan tapaan tämäkin kotisivu on toteutettu pelkästään harrastuspohjalta talkootyönä, mistä johtuu sivun hidas valmistuminen.

Uusi kotisivu poikkeaa vanhasta mm. seuraavissa kohdissa:

 • valokuva-albumiin on tehty joitakin muutoksia, sinne on mm. lisätty vuosien 1995 ja 1998 sukujuhlissa sukuhaaroittain otetut ryhmäkuvat, tosin jälkimmäisen vuoden  kuvista puuttuu vielä neljä
 • myös vuosien 2016 ja 2019 sukujuhlien kuvat on lisätty albumiin
 • albumiin on luotu uusi kansio Vanhoja kuvia, jossa jokaisella sukuhaaralla on oma tila kuvien julkaisuun
 • uutena asiana kotisivulla on yhteenveto leppäsläisten sukujuhlista (tämä osio on vielä kesken)
 • koska Leppäsläinen n:o 1 on myyty loppuun jo aikoja sitten, skannasin lehden ja laitoin sen esille Julkaisut-valikkoon
 • vanhan kotisivun vieraskirjan tilalle on tullut blogi, jonne on mahdollista kirjoittaa kommentteja

Muutama lisäjuttu valokuvista:

 • jos teillä on vanhoja kuvia, jotka haluaisitte julkaista sukuhaaranne galleriassa, ottakaa siinä tapauksessa yhteyttä sukuseuraan tai suoraan minuun, niin sovitaan jatkosta (huom! blogissa on muutama lisäjuttu vanhojen kuvien julkaisemisesta)
 • siitä, mihin suurin piirtein pyrimme, saa osviittaa Iivarin ja Hildan kansioista
 • on selvää, että kaikkia kuvien henkilöitä ei pystytä enää millään tunnistamaan. Sen vuoksi jokainen tunnistus on arvokas. <siinä tapauksessa, että tunnistatte jonkun “tuntemattoman”, niin toiveemme on, että välitätte tietonne myös meille.
 • valitettavasti en ole saanut käyttööni kaikkia vuoden 1998 sukuhaarakuvia, vielä puuttuu Iivarin, Vihtorin, Viljamin ja Einon sukuhaarojen kuvat.. Jos teiltä löytyy puuttuvia, niin mielelläni haluaisin tiedon asiasta.
 • itselläni ei ole ainuttakaan kuvaa ensimmäisestä eli vuoden 1995 sukujuhlasta (ainoastaan 2 kuvaa Toukolasta) eikä vuoden 2001 juhlastakaan. Jos jollain on tällaista aineistoa, niin olisin erittäin kiitollinen tiedoistanne.

Kuten edellä kerroin, kotisivu on osittain vielä keskeneräinen. Esimerkiksi mobiiliversioiden viimeistely on vielä kesken, blogissa jotkut ilmoitukset tulevat vielä englanniksi, kirjoitus sukujuhlista on tekemättä… Toivottavasti näistä ei ole haittaa sivun selailussa.

Kaikki ehdotukset kotisivun kehittämiseksi ovat tervetulleita, samoin kuin kaikki tiedot virheistä ja epätarkkuuksista jne.

Valokuva-albumi ja blogi on suojattu yhteisellä salasanalla, jonka olen ilmoittanut sähköpostiviestissäni.

Toivon, että uusi kotisivu tarjoaa teille jotain uutta kulmaa sukuseuratoiminnasta.

Terveisin

Arto Ojanen

sukuseuran sihteeri ja rahastonhoitaja

PS. Yhteystietoni löytyvät Sukuseura-valikon Yhteystiedot-kohdasta. Sukuseuraan voi ottaa yhteyttä mm. Yhteydenotto-lomakkeella.