Leppäsläinen n:o 10 ilmestynyt

1.12.2023

 

Leppäsläinen n:o 10 on nyt valmis. Ensi maanantaina alan postittaa tilauksia.

Jos et ole vielä tilannut, mutta aiot tilata, niin ensi maanantaihin asti on aikaa tilata minun kauttani. Sen jälkeen lähetän loput lehdet Kankaanpäähän Terttu Huhtamaalle. Hän hoitaa sitten tilaukset Kankaanpäästä käsin.

Hyvää loppuvuotta!

Arto Ojanen

 

Leppäsläinen n:o 10 ilmestyy jouluksi

19.11.2023

 

Lehteen tulee 60 sivua, painos on 120 kpl ja lehden hinta on entiseen tapaan 15 € (+ mahdolliset lähetyskustannukset).

Lehden voi tilata sähköpostitse sukuseuralta osoitteesta sukuseura@leppaslaiset.net

Lehti toimitetaan postitse tai sen voi noutaa Kankaanpäässä Terttu Huhtamaalta ja Turussa Arto Ojaselta.

Tilausohjeet ja arvioidut lähetyskustannukset

Kun tilaat, anna seuraavat tiedot:

1. Montako lehteä tilaat

Jos lehtilähetys painaa (lehden paino ei ole vielä selvillä) alle 250 g, silloin yhden lehden lähetys maksaisi 5 € eli 2 ikimerkkiä (posti 4,60 € + pakkausmateriaali 0,40 €). Kahden lehden lähetys maksaisi 9,20 € + pakkausmateriaali. Tästä seuraa, että jos lehti lähetetään halvimmalla mahdollisella tavalla, 2 lehteä tai enemmän tilanneille lehdet lähetetään joko XXS- tai S-pakettina.

2. Miten lehti/lehdet toimitetaan, haetaanko vai lähetetäänkö postitse

A. Jos tilaat yhden lehden

 • lähetys toimitetaan kotiosoitteeseen
 • anna tilaajan nimi ja osoite

B. Jos tilaat 2 – 4 lehteä

 • lähetys toimitetaan kotiosoitteeseen
 • anna tilaajan nimi, osoite ja puhelinnumero
 • arvio on, että 4 lehteä mahtuu XXS-koon pakettiin
 • lähetyskulut: XXS-paketti 5,90 € + pakkausmateriaali 2,60 € = 8,50 €

C. Jos tilaat 4 lehteä tai enemmän

 • lähetys toimitetaan pakettiautomaattiin, postiin tai kotiin
 • anna tilaajan nimi, osoite ja puhelinnumero
 • kun ilmoitat puhelinnumeron saat saapumisilmoituksen tekstiviestinä, muussa tapauksessa saapumisilmoitus lähetetään kirjeenä omaan osoitteeseesi (lisähinta 3,90 €)
 • anna noutopiste, mistä haluat noutaa paketin: pakettiautomaatti, posti tai lisämaksullinen kotiinkuljetus
 • lähetyskulut: S-paketti 6,90 € + pakkausmateriaali 3,60 € = 10,50 €

Lasku maksamisohjeineen lähetetään lehden mukana.

Arto Ojanen

Valokuva-albumin päivitys

16.3.2023

Kotisivun valokuva-albumiin on lisätty uusi ryhmäkuva viime vuoden sukujuhlasta sekä 30 muuta sukujuhlakuvaa.

Koska valokuva-albumi on tarkoitettu ainoastaan leppäsläisille, sinne pääsemiseksi tarvitaan salasana. Salasanan voi tarvittaessa pyytää sähköpostitse osoitteesta sukuseura@leppaslaiset.net.

Arto Ojanen

Leppäsläinen n:o 10

23.12.2022

Hyvät leppäsläiset!

Sukuhallitus päätti syyskuun kokouksessaan seuraavan sukulehden julkaisemisesta. Päätöksen mukaan Leppäsläinen n:o 10 tullaan julkaisemaan ensi vuoden joulukuussa, siis vajaan vuoden kuluttua.

Ensimmäinen Leppäsläinen julkaistiin joulukuussa 1995 ja nyt vuorossa on jo numero 10. Selvää on, että yhtään numeroa ei olisi ilmestynyt ilman kirjoittajia. Kirjoittajat ovat lehden teossa kaiken perusta. Jotta saisimme tulevan numeron julkaistua, tarvitsisimme siihen jäsenkuntamme apua. Jos mieleesi tulee jokin sopiva aihe, mistä voisit kirjoittaa, niin tee se ja lähetä meille julkaistavaksi. Kirjoitus voisi käsitellä lähes mitä vaan, kunhan se jollakin tapaa sivuaa sukuamme, sen historiaa tai nykypäivää.

Aikaahan on vielä runsaasti jäljellä, sillä “deadline” on 1.10.2023. Toistaiseksi olemme saaneet vasta yhden kirjoituksen ja lisää on kyllä jonkin verran luvassa, mutta enemmän tarvittaisiin. Itse aion kirjoittaa tädeistäni, jotka toimivat jatkosodan aikana lottina, mikäli vaan löydän juttua varten riittävästi lähdeaineistoa. Sitä kun on aika vaikea löytää, koska lottien arkistotietoja jouduttiin aikoinaan tuhoamaan.

Valmiit jutut voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen: sukulehti@leppaslaiset.net. Jos mieleesi nousee asian suhteen jotain kysyttävää, niin laita postia tai soita. Sukuseuran kaikki yhteystiedot löytyvät kotisivun kohdasta https://www.leppaslaiset.net/yhteystiedot.

Oheisen “Double-decker -piparitalon” myötä haluan toivottaa kaikille leppäsläisille oikein hyvää ja rauhallista joulua sekä onnellista uutta vuotta 2023.

Arto Ojanen

Leppäsläisten sukujuhla 2022

27.6.2022

Sukujuhla/-kokous pidetään 13.8.2022 alkaen klo 13.00 Juhlatila Toukolassa, osoitteessa Laviantie 1155, 38720 Vihteljärvi.

Ilmoittautumiset 15.7.2022 mennessä sähköpostitse osoitteeseen sukuseura@leppaslaiset.net tai puhelimitse Terttu Huhtamaalle 044 3068 332 tai Heli Ekmanille 040 7161 518.

Tarjolla satakuntalainen pitopöytä vuoden 2022 malliin. Osallistumismaksu: aikuiset ja yli 13-vuotiaat 20 €, 10–12-vuotiaat 10 €, lapset alle 10-vuotiaat maksutta. Erityisruokavaliosta selvitys ilmoittautumisen yhteydessä.

Maksun voi suorittaa Leppäsläisten sukuseura ry:n tilille nro FI97 2091 1800 0071 59 tai sukukokouksessa tasarahalla.

Tervetuloa

Leppäsläinen n:o 9 on valmis

3.12.2020

Hei kaikille!

Hain tänään yhdeksännen Leppäsläisen painosta ja nyt pöydälläni on kasa uunituoreita sukulehtiä. Lehti valmistui noin viikko suunniteltua aikaisemmin.  Noin puolet koko painoksesta on tilattu ennakkoon, toinen puolisko odottelee vielä tilaajiaan. Lehtiä painettiin tällä kertaa 120 kpl eli 30 kpl vähemmän kuin normaalisti. Uskomme kuitenkin, että lehtiä riittää kaikille kiinnostuneille.

Jos haluat tilata lehden, katso tilausohjeet edellisestä postauksestani tuosta alapuolelta. 

Toivottavasti lehdestä löytyy kaikille jotain mielenkiintoista luettavaa!

Arto Ojanen

Leppäsläinen n:o 9

17.11.2020

Leppäsläinen n:o 9 tulee myyntiin joulukuun alkupäivinä. Siihen tulee 52 värillistä sivua. Lehden myyntihinta on 15 € (+mahdolliset postituskulut).

Lehdessä on mm. juttuja entisajan ja nykypäivän joulunviettotavoista ja -traditioista, muistokirjoituksia, kuvia kolmoiskultahäistä, juttu vapaaehtoistyöstä ulkomailla sekä juttu kuvineen Salmin perheen vaiheista Verttuun Santikossa. Lehdessä on noin 80 kuvaa, takakannessa on viime sukujuhlan ryhmäkuva.

Lehteä voi tilata jo nyt seuraavasti:

– sähköpostilla osoitteesta sukuseura@leppaslaiset.net

– kotisivun yhteydenottolomakkeella

– puhelimitse Terttu Huhtamaalta numerosta 044 306 8332 tai Arto Ojaselta numerosta 045 671 7610

Laittakaa tilaukseenne tilattujen lehtien kappalemäärä sekä osoitetietonne, jos lehti/lehdet lähetetään postitse. Lähetyksen mukana tulee ohjeet maksua varten.

Hyvää joulunalusaikaa!

Arto Ojanen

 

 

 

 

 

 

 

Tervehdys!

24.8.2020

Tervetuloa tutustumaan leppäsläisten uuteen kotisivuun, joka nyt vihdoin on sellaisessa vaiheessa, että voin sen julkaista. Kaikilta osin sivu ei ole vielä täysin valmis, mutta työ etenee päivittäin pikkuhiljaa. Vanhaan tapaan tämäkin kotisivu on toteutettu pelkästään harrastuspohjalta talkootyönä, mistä johtuu sivun hidas valmistuminen.

Uusi kotisivu poikkeaa vanhasta mm. seuraavissa kohdissa:

 • valokuva-albumiin on tehty joitakin muutoksia, sinne on mm. lisätty vuosien 1995 ja 1998 sukujuhlissa sukuhaaroittain otetut ryhmäkuvat, tosin jälkimmäisen vuoden  kuvista puuttuu vielä neljä
 • myös vuosien 2016 ja 2019 sukujuhlien kuvat on lisätty albumiin
 • albumiin on luotu uusi kansio Vanhoja kuvia, jossa jokaisella sukuhaaralla on oma tila kuvien julkaisuun
 • uutena asiana kotisivulla on yhteenveto leppäsläisten sukujuhlista (tämä osio on vielä kesken)
 • koska Leppäsläinen n:o 1 on myyty loppuun jo aikoja sitten, skannasin lehden ja laitoin sen esille Julkaisut-valikkoon
 • vanhan kotisivun vieraskirjan tilalle on tullut blogi, jonne on mahdollista kirjoittaa kommentteja

Muutama lisäjuttu valokuvista:

 • jos teillä on vanhoja kuvia, jotka haluaisitte julkaista sukuhaaranne galleriassa, ottakaa siinä tapauksessa yhteyttä sukuseuraan tai suoraan minuun, niin sovitaan jatkosta (huom! blogissa on muutama lisäjuttu vanhojen kuvien julkaisemisesta)
 • siitä, mihin suurin piirtein pyrimme, saa osviittaa Iivarin ja Hildan kansioista
 • on selvää, että kaikkia kuvien henkilöitä ei pystytä enää millään tunnistamaan. Sen vuoksi jokainen tunnistus on arvokas. <siinä tapauksessa, että tunnistatte jonkun “tuntemattoman”, niin toiveemme on, että välitätte tietonne myös meille.
 • valitettavasti en ole saanut käyttööni kaikkia vuoden 1998 sukuhaarakuvia, vielä puuttuu Iivarin, Vihtorin, Viljamin ja Einon sukuhaarojen kuvat.. Jos teiltä löytyy puuttuvia, niin mielelläni haluaisin tiedon asiasta.
 • itselläni ei ole ainuttakaan kuvaa ensimmäisestä eli vuoden 1995 sukujuhlasta (ainoastaan 2 kuvaa Toukolasta) eikä vuoden 2001 juhlastakaan. Jos jollain on tällaista aineistoa, niin olisin erittäin kiitollinen tiedoistanne.

Kuten edellä kerroin, kotisivu on osittain vielä keskeneräinen. Esimerkiksi mobiiliversioiden viimeistely on vielä kesken, blogissa jotkut ilmoitukset tulevat vielä englanniksi, kirjoitus sukujuhlista on tekemättä… Toivottavasti näistä ei ole haittaa sivun selailussa.

Kaikki ehdotukset kotisivun kehittämiseksi ovat tervetulleita, samoin kuin kaikki tiedot virheistä ja epätarkkuuksista jne.

Valokuva-albumi ja blogi on suojattu yhteisellä salasanalla, jonka olen ilmoittanut sähköpostiviestissäni.

Toivon, että uusi kotisivu tarjoaa teille jotain uutta kulmaa sukuseuratoiminnasta.

Terveisin

Arto Ojanen

sukuseuran sihteeri ja rahastonhoitaja

PS. Yhteystietoni löytyvät Sukuseura-valikon Yhteystiedot-kohdasta. Sukuseuraan voi ottaa yhteyttä mm. Yhteydenotto-lomakkeella.