Juho Leppänen

Juho ja Hilma Leppänen.

Salmit

Tyyne ja Eemil Salmi kihlakuvassaan v. 1932.

Salmit Santikossa 1932–52

Kesä 1951. Eemil otti perheestään kuvan kuistilla. Takarivissä Jorma, Leena ja Armi. Edessä seisovat Anja, Maila ja äiti. Istumassa Kirsti, Paula ja Matti.

Vuosi 1941. Jatkosota edessä. Jorma-vauva on muutaman kuukauden ikäinen. Vasemmalla lipputanko ja taaempana näkyy riihisuuli. Ilmeet ovat vakavia.

Tässä tehdään vesijohtoa ”varikeittiöön”. Vanha navetta näkyy vasemmalla. Oikealla näkyvä kulmaus katettiin ja rakennettiin eteiseksi, jota käytettiin aputilana ja eläinten teurastuksissa ruho vedettiin siellä ”kinneriin” nylkemistä ja ym. käsittelyä varten.

Kuva kertoo, että marjassa on käyty. Vanhin Anna-Maija paljasjalkaisena keskellä, hänestä vasemmalla Maila ja Armi, oikealla Anja ja Leena.

1943 (?) on saatu isän sisarten lapsia kylään, toinen oikealta ja toinen vasemmalta.

Kesä 1943 (?). Harvinaisia vieraita Lohjansaaresta. Takarivi: äiti-Tyyne, isän sisar Iida Rauhala edessään tytär Aila, isoisä Albert Salmi sylissään Jorma sekä isä-Eemil. Jorman edessä seisoo serkku Asko Kangasmaa. Loput lapset ovat perhettämme, Maila, Anja, Armi, Anna-Maija ja Leena.

Harrastuksia ja tekemistä löytyi niin talvella kuin kesälläkin. Toiseksi vanhin, Maila, suksilla.

Riihisuuli koko komeudessaan. Monikäyttöinen reki käy myös lasten leikkeihin. Anja vetää ja Armi työntää Jorma-veljeä reessä. Vuosi 1943 (?).

Koko lapsikatras souturetkellä. Vuosi on lienee 1943-44, koska velipoika on jo melko iso.

V. 1951. Heinämiehet ovat saaneet työnsä tehtyä viimeisen kerran Santikossa ja tyytyväisyys loistaa heidän kasvoilla. Takana vas. Leena, Maila, äiti-Tyyne, edessä vas. Paula, Kirsti, isä-Eemil, Jorma sekä Matti.

Matti ja Tomu v. 1951.

Kirsti näyttää lypsytaitojaan 8-vuotiaana.

1952. Muutto menossa. Kuvassa ”Vanhanavetto”, vain maitohuonepääty ei näy. Ruokavesikaivo oli aivan sen päädyssä. Pojat härnäävät Anjaa.

Edessä vasemmalta Armi, Matti, Jorma ja Paula, takana Leena ja Anja. Luhtirakennuksen pärekattoa on paikkailtu, uudet päreet loistavat vaaleina.

Tyyne ja Eemil Salmin perhe 31.12.1959. Edessä vasemmalta Paula, Leena, Tyyne, Eemil ja Matti. Takana vasemmalta Anja, Armi, Jorma, Maila ja Kirsti.

Salmit 31.12.1959. Edessä vasemmalta Hilma Leppänen, hääpari Seppo ja Leena Aalto sekä Tyyne ja Eemil. Takana vasemmalta Matti, Paula, Tuomo ja Anja Haavisto, Armi, Jorma, Maila ja Kirsti.